Άγχος, φοβίες, κρίσεις πανικού, νευρικότητα

Γενικά

Αν παρουσιάζετε κρίσεις ανησυχίας ή πανικού, είναι χρόνος να μάθετε για τη Νευροανάδραση

Η Νευροανάδραση και η βιοανάδραση είναι αδιαμφισβήτητα δύο από τα ισχυρότερα εργαλεία για τις διαταραχές άγχους. Οι πελάτες που βλέπουμε έχουν συχνά δοκιμάσει τα πάντα -τα φάρμακα, την περισυλλογή, τη γιόγκα, τη διατροφή και την άσκηση, τις τεχνικές μείωσης της πίεσης.

Ο εγκέφαλος που εκπαιδεύεται με Νευροανάδραση μαθαίνει να ΕΛΕΓΧΕΙ την πίεση και το άγχος. Η Νευροανάδραση είναι από τους γρηγορότερους τρόπους εκμάθησης του εγκεφάλου να αυτορυθμίζεται. Αυτή η τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά έτη με αποδεδειγμένα αποτελέσματα.


Πως μπορείτε να διαπιστώσετε εάν πάσχετε από διαταραχή άγχους

Το άγχος μπορεί να λάβει πολλές μορφές. Μπορεί να περιλαμβάνει την υπερβολική ανησυχία, μια κακόκεφη αίσθηση του φόβου, την αρνητική σκέψη, και την αμυντικότητα. Η καρδιά σας μπορεί να χτυπά δυτνατά και γρήγορα, τα χέρια σας να ιδρώνουν και να βρίσκετε το να αναπνεύσετε δύσκολο. Μπορεί επίσης να αισθανθείτε ανήσυχοι ή υπερβολικά συναισθηματικοί.

Οι πάσχοντες από άγχος εξαντλούνται εύκολα και ξεσπούν συχνά. Μερικοί δεν μπορούν να συγκεντρωθούν λόγω της έντονης εσωτερικής εστίασής τους. Άλλοι βασανίζονται σε σχέση με συγκεκριμένα πράγματα.

Ακόμα πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από άγχος, μπορούν και κρύβουν την ανησυχία τους. Εμφανίζονται ήρεμοι, όμως δεν μπορούν να ηρεμήσουν το μυαλό τους. Μπορεί να έχουν ανησυχίες ή ίσως δεν μπορούν ακριβώς να επιβραδύνουν τη σκέψη τους. Η σταθερή «εσωτερική φλυαρία» μπορεί να γίνει τόσο κακή που διακόπτει τον ύπνο τους και να κλέβει τη ποιότητα ζωής τους. Δεν ζουν στο παρόν και ανησυχούν συνεχώς για το μέλλον ή ζουν στο παρελθόν.


Τι γίνεται με τα φάρμακα για το άγχος;

Οι ασθενείς με διαταραχές άγχους συχνά χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή. Αλλά, τα φάρμακα δεν εξαφανίζουν την αιτία της διαταραχής. Στην πραγματικότητα, προωθούν μια έλλειψη αυτοεπίγνωσης. Δεν μαθαίνουν τα άτομα πώς να κρατούν ήρεμο το μυαλό τους ή πώς να είναι ήρεμοι.

Ακόμη και με τα φάρμακα, το άγχος και η ανησυχία συχνά εμμένουν. Τα φάρμακα μειώνουν ακριβώς τα συμπτώματα. Και οι παρενέργειες μπορούν επίσης να είναι ένα ζήτημα.

Όταν σταματούν τα φάρμακα, είναι πιθανώς η ανησυχία να παραμείνει. Μερικές φορές, όταν εξαλείφονται τα φάρμακα υπάρχει μια επίδραση «παλινδρόμησης» και το άγχος επανέρχεται.


Χαρτογράφηση εγκεφάλου: Προσδιορισμός των προβληματικών περιοχών στον εγκέφαλο

Μια διαδικασία αποκαλούμενη χαρτογράφηση εγκεφάλου (μέσω ποσοτικού ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος qEEG) μπορεί να προσδιορίσει τις προβληματικές περιοχές του εγκεφάλου σας και να βοηθήσει να στοχεύσει η Νευροανάδραση στην παρέμβαση στις περιοχές που την χρειάζονται πιό πολύ.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι χαρτογράφησης του εγκεφάλου. Ορισμένα μοτίβα ενεργοποίησης σε έναν χάρτη εγκεφάλου είναι επίσης γνωστά να συσχετίζονται ιδιαίτερα με το άγχος.


Διδάξτε τον εγκέφαλό σας για να είστε ήρεμοι

Όταν υπάρχει άγχος, τα μέρη του εγκεφάλου, που λειτουργία τους είναι να κρατούν κάποιον ήρεμο, υπολειτουργούν. Η Νευροανάδραση εκπαιδεύει τον εγκέφαλο, ώστε αυτά τα κρίσιμα κέντρα να λειτουργήσουν καλύτερα.

Τα φάρμακα δεν εκπαιδεύουν κάποιον πώς να παραμένει ήρεμος. Η Νευροανάδραση μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλό να μάθει πώς να κάνει ακριβώς αυτό με την πάροδο του χρόνου

Το κλειδί είναι η εξάσκηση. Το κεντρικό νευρικό σύστημά μαθαίνει πώς να αυτορυθμίζει την ηρεμία του εγκεφάλου και με την πάροδο του χρόνου και των συνεδριών, αυτή η διαδικασία γίνεται αυτόματη.


Λιγότερα φάρμακα;

Καθώς ο εγκέφαλος μαθαίνει να μειώνει το άγχος και να παραμένει πιό ήρεμος, απαιτείται γενικά μικρότερη φαρμακευτική αγωγή. Κατά αυτόν τον τρόπο, η εκμάθηση αυτής της μόνιμης ικανότητας αυτορύθμισης μπορεί να βοηθήσει στο να μειώσει την εξάρτηση από τα φάρμακα.

Έχουμε βοηθήσει πολλούς ασθενείς να μειώσουν δραστικά την λήψη αγχολυτικών. Η Νευροανάδραση διαδραματίζει συχνά έναν σημαντικό ρόλο στο να μειωθεί η χρήση των φαρμάκων. Πολλοί πελάτες που έχουν εκπαιδεύτει με παρέμβαση Νευροανάδρασης, αναφέρουν λιγότερες ενοχλήσεις, το μυαλό τους να είναι πιό ήρεμο καθώς και να ανακτούν την ηρεμία τους μετά από αγχωτικά γεγονότα πολύ γρηγορότερα.


Σημείωση: Δεν υποστηρίζουμε τους ασθενείς που σταματούν τη φαρμακευτική αγωγή χωρίς ιατρική συμβουλή. Αν σταματήσει κάποιο φάρμακο απότομα μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, άρα η κατάλληλη ιατρικά εποπτευμένη απεξάρτηση από την φαρμακευτική αγωγή είναι επιτακτική.