Ημικρανία

Γιατί πονάει το κεφάλι μου;

Η τρέχουσα θεωρία της ημικρανίας εξετάζει την αιτία ως μια ελλοχεύουσα διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστημάτος (ΚΝΣ). Το ΚΝΣ αποτελείται από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Τα επεισόδια ημικρανίας προωθούν μια σειρά νευρολογικών και βιοχημικών γεγονότων, τα οποία έχουν επιπτώσεις στο αγγειακό σύστημα του εγκεφάλου και προαλούν πόνο. Μέχρι σήμερα, η γενική θεωρία της δημιουργίας ημικρανίας στηρίχτηκε απλώς στην ιδέα ότι ανωμαλίες των αγγειακών συστημάτων και των αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο ευθύνονταν για τις ημικρανίες.

Ο πονοκέφαλος ημικρανίας είναι συχνά εντοπισμένος σε μια ορισμένη περιοχή του κεφαλιού (που ποικίλλει από άτομο σε άτομο) και συνοδεύεται μερικές φορές από μια έντονη ευαισθησία στο φως και τον ήχο. Άλλα κοινά συμπτώματα ημικρανίας περιλαμβάνουν τη ναυτία και τον εμετό. Οι ημικρανίες είναι συνήθως βαθμιαίες στην αρχή και σταδιακά ο γίνονται πιο επίπονες, ώσπου φτλανου σε ένα πλατώ. Είναι δυνατό να υπάρξει ένα επεισόδιο ημικρανίας χωρίς τον πραγματικό επικεφαλής πόνο, μόνο τον προ- και τα μετα-συμπτώματα.

Η ημικρανία μπορεί να έχει μια ισχυρή οικογενειακή ιστορία. Είναι επεισοδιακής φύσης, με μερικούς ασθενείς να δοκιμάζουν μια κρίση ετησίως και άλλους που επιβαρύνονται με κρίσεις αρκετές φορές εβδομαδιαίως.


Σταματήστε τον πόνο

Ο πόνος δεν είναι η αιτία των πονοκεφάλων. Ο πόνος ημικρανίας είναι το αποτέλεσμα μιας αστάθειας στον εγκέφαλο που έχει επιπτώσεις συχνά στα αιμοφόρα αγγεία. Ο ιστός ο ίδιος του εγκεφάλου δεν αισθάνεται τον πόνο, αλλά άλλα είδη ιστού και γύρω από τον εγκέφαλο μπορούν να αισθανθούν τον πόνο. Η επένδυση του κρανίου, τα αιμοφόρα αγγεία, οι αισθητήρες πίεσης, και οι μύες είναι όλοι οι μηχανισμοί που ηχούν το συναγερμό.

Ο πόνος είναι πολύ πραγματικός. Επομένως, τα συμπτώματα εξασθένισης είναι η εστίαση της παρέμβασης που γίνεται σήμερα για την ημικρανία. Ενώ μια αληθινή θεραπεία της ημικρανίας θα ήταν οι καλύτερες ειδήσεις, δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα. Η ανακούφιση της ημικρανίας που μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης των συμπτωμάτων είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα.

Οι επιστήμονες από καιρό έχουν αναγνωρίσει ότι ορισμένες ασθένειες παράγουν διακριτικά σχέδια ενεργοποίησης του εγκεφάλου. Η Νευροανάδραση χρησιμοποιείται για να επαναρυθμίσει αυτά τα σχέδια, έτσι ώστε η λειτουργία του να ομαλοποιηθεί. Η ανακούφιση από την ημικρανία μπορεί να εμφανιστεί σε μόνο δέκα συνεδρίες στις πλείστες των περιπτώσεων. Η μόνιμη αλλαγή - που σημαίνει μείωση ή και εξάλειψη των συμπτωμάτων - συνήθως λαμβάνει χώρα μέσα σε 20-40 συνεδρίες. (Η δομή και το ιστορικό του εκάστοτε πελάτη καθορίζουν το χρονικό διάστημα).

Η Νευροανάδραση καθιστά απλά το κεντρικό νευρικό σύστημα πιό εσωτερικά αποδοτικό. Η Νευροανάδραση αναγνωρίζεται ως αποτελεσματική τεχνική για να βοηθηθούν οι πάσχοντες πονοκέφαλου ημικρανίας. Σύμφωνα με το Δρ Barry Schwartz, διευθυντή του κέντρου πονοκέφαλου στη Νέα Ορλεάνη, περίπου 85% με 90% των ασθενών με χρόνιους πονοκέφαλους αποκρίνονται θετικά στη Νευροανάδραση. «Η Νευροανάδραση εξυπηρετεί επίσης ως μια άριστη γέφυρα στην ενίσχυση των ασθενών και την απεξάρτησή τους από τα φάρμακα»