Προφίλ

O Δρ.Σωτήριος Δουκλιάς αποφοίτησε το 2001 από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και συνέχισε το 2002 τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Essex στο Ην. Βασίλειο στον τομέα της Γνωστικής Νευροψυχολογίας.

Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα το 2006 ως υπότροφος του Πανεπιστημίου του Essex στον τομέα της Γνωστικής Εξελικτικής Νευροψυχολογίας. Έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου Έρευνας του British Psychological Society (2004-2005) και από το 2008 ως το 2010 εργάστηκε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου ως Επισκέπτης Λέκτορας Γνωστικής Νευροψυχολογίας

Έχει επίσης εργασθεί για σειρά ετών από το 2008 στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο οποίο εργοδοτείται μέχρι και σήμερα, διδάσκοντας μαθήματα όπως Νευροψυχολογία, Αντίληψη και Προσοχή, Ψυχολογία της Γλώσσας και της Ανάγνωσης, Μαθησιακές Δυσκολίες, Γνωστική Ψυχολογία και πλήθος άλλων μαθημάτων.

Τα τελευταία χρόνια είναι εκπαιδευτής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου σε θέματα Μαθησιακών Δυσκολιών και Αναπτυξιακών Διαταραχών, καθώς και κύριος ομιλητής σε Σεμινάρια Επιμόρφωσης των Διευθύνσεων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Έχει παρουσιάσει σε πληθώρα διεθνών συνεδρίων, καθώς και σε σεμινάρια και ημερίδες Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, Κύπρο και το εξωτερικό και έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και κεφάλαια επιστημονικών βιβλίων.

Από το 2010 είναι ο Διευθυντής του Κέντρου Νευροανάδρασης Noesis και ο πρώτος που εφάρμοσε στην Κύπρο την μέθοδο της Νευροανάδρασης για παρέμβαση σε μια πληθώρα διαταραχών, όπως η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, οι διαταραχές άγχους, η κατάθλιψη, οι εγκεφαλικές βλάβες και οι νευρολογικές διαταραχές.


Επαγγελματική Εκπαίδευση

Advanced Professional Clinical Summit for Neurofeedback Practitioners            EEG Info, Berg (Munich), Germany

QEEG and Evoked Potentials Course                                    HBImed Brain Diagnostics, Berg (Munich), Germany

Quantitative EEG Analysis and                                                       Βrainfeedback Training Institute, Florida, USA Neurofeedback Clinical Applications Training

Introduction to functional Magnetic Resonance Imaging (fMRI),             Aston University & University of Birmingham Magnetic Resonance Imaging (MRI),                                                                                                              Magnetic Encephalography (MEG) and Diffusion Tensor Imaging (DTI)

Electroencephalography (EEG), Transcranial Magnetic Stimulation (TMS) and          Centre for Brain Science (CBS)  Near Infrared Spectroscopy (NIRS) training                                                                             University of Essex


Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

- Ποσοτικές Μέθοδοι Ανάλυσης Ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος και Κλινικές Εφαρμογές

- Νευροανάδραση και Τεχνικές Νευρορρύθμισης σε Νευροψυχολογικές / Νευρολογικές Διαταραχές

- Κλινική Ηλεκτροεγκεφαλογραφία και Νευροαπεικόνιση στην κλινική πρακτική

- Προκλητά Δυναμικά (ERPs) και Νευροθεραπεία

- qEEG και παρεμβατικές μέθοδοι με Νευροανάδραση σε νευροψυχολογικές διαταραχές

- Βλάβες αναγνωστικών λειτουργιών σε νευρολογικούς ασθενείς

- Κατασκευή και στάθμιση διαγνωστικών εργαλείων για γνωστικές διαταραχές

- Γνωστικοί και γλωσσικοί λανθάνοντες παράγοντες επιρροής της αναγνωστικής και ορθογραφικής επίδοσης φτωχών και ικανών αναγνωστών στην ελληνική γλώσσα

- Εξελικτική δυσλεξία στην Ελληνική γλώσσα - Διαγλωσσική σύγκριση χαρακτηριστικών δυσλεξίας

- Συντακτική ενημερότητα και ταχεία ονομασία ερεθισμάτων σε αναπτυσσόμενους αναγνώστες


Επαγγελματική Ιδιότητα Μέλους

- International Society for Neurofeedback and Research ( ISNR )

- American Psychological Association International Affiliate (APA)

- Society for the Scientific Study of Reading (SSSR)


Για το πλήρες βιογραφικό παρακαλώ πατήστε εδώ    View Dr. Sotirios D. Douklias's profile on LinkedIn